Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

Document- en informatiemanagement wordt, net als in 2018, ook in 2019 weer een belangrijk onderwerp. Ook dit jaar blijf cyberveiligheid weer een hot topic. Stacy Leidwinger, Vice President of Product voor Nuance Imaging:
 
“Als je het hebt over de trends voor 2019, dan zullen compliance en gegevensveiligheid zeker weer tot de topprioriteiten van alledag blijven behoren. Nu informatie makkelijker wordt gegenereerd en gedeeld, worden de regels logischerwijs strenger en de mogelijke gevolgen groter. Die beweging is al ingezet met de introductie van de AVG.
 
Cyberaanvallen zullen een constant risico blijven voor gevoelige bedrijfsdata. Cybercriminelen worden steeds slimmer en doortrapter. Bedrijven voeren de beveiliging van datacenters continu op, of hun data nu on-premises of in de cloud staat. We zien dat ze nu pas de risico’s beginnen te onderkennen van data die is omgezet in documenten. Managers van ondernemingen en de grote technologiebedrijven erkennen dat digitale en fysieke documenten die draadloos worden verzonden via allerlei netwerken, veel kwetsbaarder zijn dan de databases van waaruit ze afkomstig zijn. Documenten zijn ook bedrijfsdata, of ze nu gescand en via een mobiel apparaat worden verzonden of achterblijven in het kopieerapparaat. We zien dat men zich er langzaam maar zeker bewust van wordt wat een gevaar die documenten kunnen opleveren. En dat bewustzijn zal steeds sterker worden naarmate de veiligheidsrisico’s en compliance-eisen stijgen en intensiveren. Gelukkig kunnen documenten ook goed beveiligd worden. De technologie die documenten veilig en compliant houdt, voegt daar bovendien betere distributieopties en meer operationele efficiency aan toe. De zorgen over compliance en veiligheid zullen alleen maar toenemen, maar gelukkig zijn er ook veel betere oplossingen beschikbaar. Documenten vormen net zo’n groot risico als de mate waarin organisaties die risico’s toestaan.”

Plaats op:
Datum: 16 januari 2019
Categorie: Column
Bron: Nuance
Gerelateerde artikelen  
17-09-2019 Nieuws Nederlandse mkb-bedrijven lopen risico door onbeveiligde printers
28-12-2017 Nieuws Werknemers laten vertrouwelijke documenten slingeren
23-12-2010 Nieuws HP en TROY bieden Antifraude-oplossing met Secure Document Printing
15-05-2018 Nieuws Invoering veiligheidsniveaus papiervernietiging noodzakelijk
11-04-2013 Nieuws “MKB houdt zich niet aan geheimhoudingsclausule”
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,35 seconden.