Nieuws  
 

Beveiligingsspecialist SpicyLemon, leverancier van onder andere ESET NOD32 beveiligingsproducten is verbaasd dat gemeenten het zo ver laten komen dat de websites van 50 gemeenten en gemeentelijke diensten volledig open blijken te staan voor alle denkbare handelingen, zo blijkt uit een recent nieuwsbericht van Webwereld. Nienke Ryan, product en strategie manager SpicyLemon: "Gemeenten kunnen op eenvoudige wijze hun websites goed beschermen tegen aanvallen van buitenaf."

De kwetsbaarheid in de beveiliging van gemeentesites kan aanzienlijke schade opleveren. Nienke Ryan: "Zo kan iedereen niet alleen allerlei vertrouwelijke informatie bekijken, maar is het ook mogelijk om informatie aan te passen of zelfs te wissen. Ook kunnen de NAW-gegevens van medewerkers van de gemeente openbaar worden gemaakt. Het is ongelofelijk dat gemeenten er niet meer aan doen om hun gegevens optimaal te beschermen, vooral ook omdat een goede bescherming van sites gemakkelijk te implementeren is."

SpicyLemon biedt de beveiligingsoplossing SECWATCH aan. Door middel van een innovatieve en integrale aanpak wordt naar de beste oplossing gezocht om bedrijfsgegevens optimaal te beschermen. SECWATCH voert controles uit op het beveiligingssysteem en adviseert over het up-to-date houden van het beveiligingsbeleid. Nienke Ryan: "Informatiebeveiliging is een permanent proces. Dat kunnen wij, als professionele beveiligingspartner, met SECWATCH waarborgen. We zullen dan ook deze week nog alle gemeenten contacteren om de beveiliging van hun sites te bespreken en samen naar de meest geschikte oplossing zoeken."

Plaats op:
Datum: 11 oktober 2011
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: SpicyLemon
Gerelateerde artikelen  
18-11-2010 Nieuws SpicyLemon sluit distributieovereenkomst met SECWATCH
07-03-2011 Nieuws ESET Smart Security 4 beste volgens de Consumentenbond
10-01-2011 Nieuws Aanvallen op sociale netwerken blijven groeien
23-10-2009 Nieuws Alle ESET-producten klaar voor Windows 7
05-11-2010 Nieuws SpicyLemon introduceert ESET Cybersecurity voor Mac
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,88 seconden.