Nieuws  
 

Van 25-29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats. Tijdens meer dan 40 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen.

Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld:

  • hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst? Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics.
  • De urgentie van het vraagstuk kan niet overdreven worden. Gehackte Amerikaanse verkiezingen en de recente aanval met WannaCry-gijzelsoftware zijn slechts twee voorbeelden van verontrustende acties die onze digitale wereld flink kunnen ontregelen en daarnaast enorme economische schade kunnen berokkenen. Nederland heeft als internationaal dataknooppunt en digitale toegangspoort tot Europa een belangrijke taak om de strijd met deze bedreigingen aan te gaan en de cyberveiligheid van onze vitale infrastructuur maximaal te garanderen.

Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops, challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en in te zetten.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toon-aangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, de bescherming van vitale infrastructuren en binnen het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locaties in Den Haag – de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid - zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.

De Cyber Security Week wordt geopend door de loco-burgemeester van Den Haag, Saskia Bruines. Bruines: “Cyber security is één van de grootste uitdagingen van onze moderne maatschappij. Internationale samenwerking en het delen van kennis is hierbij cruciaal. Daarnaast biedt het ook grote zakelijke kansen. Het is om die reden dat Den Haag zichzelf heeft ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum voor cyber security. De organisatie van de Cyber Security Week is daar een mooi voorbeeld van.”

Plaats op:
Datum: 21 juni 2017
Bron: The Hague Security Delta
Gerelateerde artikelen  
18-09-2017 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
01-10-2018 Nieuws Together we Secure the Future
25-09-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 van start
12-09-2018 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
27-07-2017 Nieuws Winkelman en Van Hessen wint pitch Cyber Security Week
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.