Nieuws  
 

Van 25-29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats. Tijdens 80 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst? Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics.

Bij deze nodigen we u uit om de officiële opening van de Cyber Security Week bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 25 september van 08.30 – 09.30 uur op de campus van The Hague Security Delta (HSD), Wilhelmina van Pruisenweg 104 in Den Haag.

Algemeen directeur van HSD Richard Franken is gastheer en moderator van het openingsprogramma waarin Inge Philips, directeur Cybersecurity bij accountants- en adviesbureau Deloitte, het op die dag te verschijnen rapport Cyber Value at Risk zal aanbieden aan Maarten Camps, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken. Het Deloitte-rapport geeft een actuele stand van zaken en een analyse van de economische schade die cybercriminaliteit in Nederland veroorzaakt.

Daarnaast is er een paneldiscussie met als deelnemers:

  • Dick Schoof - Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid
  • Jos Nijhuis - CEO Schiphol en lid van de Cyber Security Raad
  • Wim Kuijken - bestuursvoorzitter van The Hague Security Delta
  • Inge Philips - directeur Cybersecurity Deloitte
  • Saskia Bruines -  wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs van de gemeente Den Haag


Tijdens de opening zullen er tevens 100 VIPs aanwezig zijn vanuit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Aansluitend op de paneldiscussie zal een groep basisscholieren tijdens het HackLab Kids de officiële openingshandeling verrichten waarmee het Access to Talent-thema van deze eerste dag benadrukt wordt.

Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk, internationale City-CIO’s en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops, challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en in te zetten.

Naast de opening bent u natuurlijk ook welkom tijdens één of meerdere van deze 80 events van de Cyber Security Week. We maken u bijvoorbeeld naast de reeds genoemde Europol-INTERPOL Cybercrime Conferentie en de finale van de hacking competitie Global CyberLympics waar ’s wereld’s beste hackers bijeen komen, graag attent op Pitching for Capital (dinsdag 26 september), de KPN-workshop The future of crypto (dinsdag 26 september) of één van de matchmaking-sessies die de Kamer van Koophandel samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert (26-27-28 september).

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toon-aangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, ter bescherming van vitale infrastructuur en binnen het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locaties in Den Haag – de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid - zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.

Plaats op:
Datum: 18 september 2017
Bron: The Hague Security Delta
Gerelateerde artikelen  
21-06-2017 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
25-09-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 van start
02-10-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 spoort aan tot actie
27-07-2017 Nieuws Winkelman en Van Hessen wint pitch Cyber Security Week
01-10-2018 Nieuws Together we Secure the Future
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.