Nieuws  
 

Van 25-29 september organiseerde The Hague Security Delta, in samenwerking met 100 partners uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid, de tweede editie van de internationale Cyber Security Week. Met 80 evenementen en meer dan 3000 bezoekers uit 70 landen, was deze editie twee keer zo groot als die in 2015. Wederom bewees de Cyber Security Week zich als dé plaats om te ervaren hoe in Nederland (inter)nationaal samen wordt gewerkt aan een veilige cyberwereld. De week was georganiseerd rond de vier thema’s die de basis vormen voor het succesvol ontwikkelen van innovatieve cybersecurity-oplossingen: Access to Talent, Access to Capital, Access to Market en Access to Knowledge.

De week begon met een paneldiscussie met als deelnemers o.a. de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof en co-voorzitter van de Cyber Security Raad, Jos Nijhuis. Inge Philips, directeur Cybercrime bij Deloitte, presenteerde het rapport Cyber Value at Risk dat gaat over de economische schade voor Nederland, met daarbij speciale aandacht voor de gevolgen van cybercriminaliteit voor het midden- en kleinbedrijf.

Access to Talent
Het ontwikkelen van security-talent begint al op jonge leeftijd. Om de interesse van scholieren aan te wakkeren, was er een HackLab Kids dat werd geopend door een groep schoolkinderen samen met Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs van de gemeente Den Haag.
Saskia Bruines: “De vraag naar goed opgeleid personeel op het gebied van cyber security neemt snel toe. Het is ook daarom van belang kinderen van jongs af aan te scholen in digitale vaardigheden. Van basisschool tot universiteit moet het opleiden van cybertalent hoog op de agenda staan.”

Access to Capital
De beschikbaarheid van kapitaal is essentieel voor het kunnen doorgroeien  van innovatieve start-ups en MKB naar belangrijke werkgevers van de toekomst. Daarom pitchten op de tweede dag van de Cyber Security Week negen veelbelovende, innovatieve fintech- en security startups hun ideeën voor niet minder dan 45 nationale en internationale investeerders gedurende het Pitching for Capital-event.

Access to Market
Via Access to Market worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht, zowel nationaal als internationaal. Het Britse Department for International Trade organiseerde voor de tweede keer de UK-NL Cyber Security Showcase. Dit event bracht 45 van de meest innovatieve, in Nederland en Groot-Brittannië gevestigde cyber security bedrijven bij elkaar om hun kennis, producten en services te laten zien. Daarnaast waren er op woensdag 70 ambassadeurs en trade counsellors aanwezig.

Europol-INTERPOL Cybercrime Conference
Vanaf woensdag organiseerde Europol-INTERPOL de 5e Cybercrime Conference waar de 2017 Internet Organised Crime Threat Assessment werd gepresenteerd. Europol-INTERPOL signaleert belangrijke successen in de rechtshandhaving, ondanks een in toenemende mate professionaliserend cybercrime landschap.Global CyberLympics
Gedurende de Global CyberLympics – een internationale ethical hacking competitie – traden 80 deelnemers uit 8 landen in teams tegen elkaar in het strijdperk in de grande finale in Den Haag. Winnaar werd het Nederlandse Team Hack.ERS.

HSD Campus Days: Access to Knowledge
De laatste twee dagen van de Cyber Security Week vonden voornamelijk plaats op de campus van The Hague Security Delta, het innovatiecentrum van het Nederlandse veiligheidscluster. Kennis is cruciaal voor innovatie en veiligheid. Daarom gingen bezoekers deze dagen actief met elkaar in gesprek en kregen ze verdiepende kennis over het dark web, cross-industry samenwerking, blockchain oplossingen en over de cybersecurity risico’s van de toekomst.
 
Al met al was de tweede editie van de Cyber Security Week een groot succes, niet in de laatste plaats dankzij de samenwerking met 100 HSD partners. Gedurende 5 dagen en 80 events mocht de Cyber Security Week maar liefst ruim 3000 bezoekers uit 70 landen verwelkomen. De aanwezigheid van een breed scala aan zowel nieuws- als vakmedia zorgde ervoor dat Nederland haar positie van Secure Digital Gateway to Europe uitgebreid voor het voetlicht kon brengen.

Plaats op:
Datum: 2 oktober 2017
Bron: The Hague Security Delta
Gerelateerde artikelen  
25-09-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 van start
18-09-2017 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
12-09-2018 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
08-10-2018 Nieuws Internationale samenwerking in strijd tegen cybercrime
26-08-2019 Nieuws Internationale studenten verbreden hun kennis over Cyber Security
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,94 seconden.