Nieuws  
 

F-Secure introduceert managed service voor het blokkeren van gerichte cyberaanvallen. Nieuwe managed service voor bedreigingsdetectie en incident respons voor endpoints biedt partners uitgelezen kansen om klanten te beschermen tegen het groeiende aantal gerichte en bestandsloze aanvallen.

Bedrijven in alle delen van de wereld worden getroffen door een stortvloed aan bestandsloze en gerichte cyberaanvallen. F-Secure, leverancier van cybersecurity oplossingen, biedt via zijn groeiende partnernetwerk een nieuwe managed service voor endpoint detection & response (EDR) aan die bedrijven beschermt tegen geavanceerde bedreigingen en gerichte cyberaanvallen. Deze dienst is in samenwerking met partners ontwikkeld en biedt hen de mogelijkheid om in te springen op de groeiende kansen in de markt voor managed EDR-diensten.

55% van alle beveiligingsincidenten die door het Incident Reponse-team van F-Secure werden onderzocht, waren te wijten aan gerichte aanvallen. Slechts 45% van alle aanvallen had een opportunistisch karakter. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van technieken voor het omzeilen van traditionele oplossingen voor endpoint bescherming. Het onderzoeksbureau Ponemon voorspelt dat 35% van alle aanvallen in 2018 bestandsloos zullen zijn, een stijging van 6% ten opzichte van 2017. Deze aanvallen zullen een tien keer grotere kans van slagen hebben dan traditionele, op bestanden gebaseerde aanvallen.

Volgens een onderzoeksrapport van het SANS Institute kreeg 32% van alle organisaties te maken met bestandsloze aanvallen. Hierbij werd gebruikgemaakt van methoden zoals het opvoeren van toegangsrechten door misbruik te maken van fouten in systemen, diefstal van beheerderswachtwoorden, injectie van kwaadaardige code in Powershell-scripts en verkenningen van netwerken. Verder blijven phishing en ransomware belangrijke punten van zorg. Volgens het SANS Institute kreeg 72% van alle organisaties te maken met phishing. Dit type aanval berokkende hen de meeste schade.

Hoewel prominente datalekken al jarenlang schering en inslag zijn, moeten bedrijven die in de EU actief zijn nu ook rekening houden met de General Data Protection Regulation (GDPR). Deze richtlijn gaat in mei 2018 van kracht en schrijft voor dat bedrijven over adequate detectiemechanismen moeten beschikken. Verder zijn ze verplicht om datalekken binnen 72 uur na detectie te melden. F-Secure en zijn partners bieden de beste verdediging-, detectie- en responsmogelijkheden in hun soort. Deze houden bedrijven en hun gevoelige informatie veilig door een snelle detectie van datalekken.

Endpoint detection & response (EDR) is het snelst groeiende gebied binnen de markt voor cyberbeveiliging. Het zakelijke gebruik hiervan zal de komende jaren naar verwachting fors toenemen. Gartner voorspelt “een jaarlijks groeigemiddelde van 45,3% van 2015 tot en met 2020, iets wat de groei van de markt voor informatiebeveiliging met 7% in dezelfde periode in de schaduw zet.”

Plaats op:
Datum: 7 maart 2018
Bron: F-Secure
Gerelateerde artikelen  
18-05-2018 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van F-Secure
19-06-2018 Nieuws F-Secure neemt MWR InfoSecurity over
07-03-2019 Nieuws Aantal cyberaanvallen stijgt met 32% in 2018
23-02-2018 Nieuws E-mailaanvallen blijven pijnpunten voor bedrijven
01-02-2019 Nieuws Dell vernieuwt endpoint security portfolio
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.