Nieuws  
 

De meest recente Global Threat Index van cybersecurity-markleider Check Point Software Technologies  laat zien dat cryptomining-malware weliswaar de ranglijst blijft domineren, maar dat een Remote Access Trojan voor het eerst de top tien-lijst bereikt.
 
In oktober ontdekten onderzoekers van Check Point een wijdverspreide malware-campagne die een zogenaamde Remote Access Trojan (‘FlawedAmmy’ genoemd) verspreidt. Hiermee kunnen hackers de computers en data van slachtoffers overnemen. Met dit Trojaans paard kunnen aanvallers volledige toegang krijgen tot de camera en microfoon van de apparaten (laptops en pc’s), screenshot verzamelen, inloggegevens en gevoelige bestanden stelen, en kunnen ze intensief de activiteiten van de slachtoffers volgen. FlawedAmmy is de eerste Remote Access Trojan die de top 10 bereikt sinds Check Point in zijn Global Threat Index een ranglijst van de meest populaire malware bijhoudt.
 
Cryptomining nog steeds op 1
Ondertussen blijft cryptomining-malware wel de ranglijst aanvoeren, met Coinhive als meest voorkomende malware. Coinhive trof al 18% van de organisaties wereldwijd. Met Cryptoloot staat er op de tweede plaats van de lijst nog een cryptomining-malware. 8% van organisaties kreeg hiermee te maken.
 
"Hoewel we de afgelopen maanden verschillende campagnes hebben ontdekt die de FlawedAmmyy RAT verspreidden, was deze recente campagne de grootste in termen van wijdverspreide impact”, vertelt Maya Horowitz, Threat Intelligence Group Manager bij Check Point. “Hoewel cryptomining-malware de dominante bedreiging blijft, kan deze trend erop wijzen dat data zoals inloggegevens, gevoelige bestanden, bank- en betalingsinformatie hun lucratieve aantrekkingskracht op cybercriminelen nog niet hebben verloren.”

Plaats op:
Datum: 23 november 2018
Bron: CHECK POINT Software Technologies B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-11-2019 Nieuws Check Point waarschuwt dat grootste botnet Emotet terug is
17-12-2019 Nieuws Mobiele malware in top meest actieve cyberdreigingen
21-12-2018 Nieuws 1 op de 3 bedrijven geïnfecteerd door cryptominers
17-06-2019 Nieuws Patch de computer tegen BlueKeep-malware
16-10-2019 Nieuws Emotet Botnet bron van grote spamcampagnes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.