Nieuws  
 

Zestig studenten uit 22 landen nemen deze week deel aan de vijfde editie van de ‘International Cyber Security Summer School’ (ICSSS 2019) in Den Haag. De Summer School is van zondag 25 augustus t/m vrijdag 30 augustus. De studenten volgen colleges over de meest actuele cyber security onderwerpen.

Zij worden daarnaast met cases uitgedaagd, om aan nieuwe oplossingen te werken die onze online activiteiten veiliger maken. ICSSS 2019 wordt georganiseerd door, en vindt plaats op de locaties van NATO Communications and Information Agency, Europol, EY, Leiden University en The Hague Security Delta. Het gezamenlijke doel van de organisatoren is het delen van kennis en het ontdekken van nieuwe talenten die zich willen inzetten voor onze digitale veiligheid.

De zestig studenten hebben achtergronden in technologie, beleid en rechten en komen samen om meer te leren over het multidisciplinair benaderen van digitale veiligheid. Deze toekomstige cyber security experts worden in contact gebracht met experts en professionals van de meest ervaren organisaties uit het veiligheidsdomein. Zo wordt nieuw talent opgeleid en gescout, wat gezien het tekort aan cyber security talent essentieel is voor veel werkgevers. Zoals een van de co-organisatoren, Europol EC3 benadrukt: “Cybercrime beïnvloedt organisaties en personen enorm. En met de kosten van cybercrime in de miljarden euro’s, zal de vraag naar gekwalificeerde professionals alleen maar toenemen”. Daarom behandelt Europol EC3 in het ICSSS 2019 programma de bedreigingen, kansen, trends op het gebied van cybersecurity in het Europese politiedomein om toekomstige cybersecurity experts en leiders te informeren, inspireren en motiveren.

Uitdagingen
Tijdens het zesdaagse programma krijgen de deelnemers lessen over cyberincidenten, risico’s en het management daarvan, cryptocurrency onderzoeken, cybercrime as a service en het menselijke element in het geheel. Naast hoorcolleges van (inter)nationale organisatoren van de Summer School, krijgen de studenten ook gastcolleges van andere experts als van EIT Digital, De Haagse Hogeschool en Cybersprint. En worden ze uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor huidige cyber security uitdagingen, aangedragen door onder andere Palo Alto, The Hague Centre for Strategic Studies en the Institute for Accountability in the Digital Age. De week wordt afgesloten in de Dutch Innovation Factory met afsluitende hoorcolleges en presentaties op het snijvlak van onderwijs en ondernemerschap.

Joris den Bruinen, directeur The Hague Security Delta: “We hebben elkaar nodig om onze samenleving digitaal en fysiek veiliger te maken. Hierbij is cyber security talentontwikkeling cruciaal. De vraag naar nieuw talent wordt steeds groter, niet alleen qua aantallen professionals, maar ook qua gedegen kennis van zaken. Samen met vele HSD partners hebben we daarom een Human Capital Agenda (Cyber) Security ontwikkeld. Deze agenda ligt aan de basis van deze jaarlijkse Summer School. Zo leveren we met elkaar een bijdrage aan het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en werkgevers en het aantrekken en ontwikkelen van talent.”

Plaats op:
Datum: 26 augustus 2019
Bron: The Hague Security Delta
Gerelateerde artikelen  
21-08-2018 Nieuws Talentscout op International Cyber Security Summer School
21-08-2017 Nieuws Talentscout tijdens International Cyber Security Summer School
12-09-2018 Nieuws Cyber Security Week: Together we Secure the Future
25-09-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 van start
02-10-2017 Nieuws Cyber Security Week 2017 spoort aan tot actie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.