Nieuws  
 

Van alle Nederlandse zestigplussers die gebruikmaken van internet, verbindt 91 procent wel eens met een openbaar wifi-netwerk. Lang niet iedereen lijkt zich echter bewust van de gevaren van hackers op zo’n netwerk. Dit blijkt uit een online enquête van VPNGids.nl naar het gebruik van openbare wifi-netwerken onder zestigplussers.

Vooral senioren die vrijwel altijd met openbare wifi verbinden wanneer die beschikbaar is, lijken zich niet bewust van cybercriminaliteit. Van hen past 71 procent zijn internetgebruik niet aan op openbare netwerken, maar voert bijvoorbeeld gewoon inloggegevens in of doet zelfs mogelijk online bankzaken. Van de senioren die minder vaak gebruikmaken van openbare netwerken, past de helft zijn internetgebruik niet aan.

Van alle senioren houdt 47 procent overigens wél rekening met de gevaren van surfen via een openbaar wifi-netwerk. Van die zestigplussers doet 85 procent niet aan internetbankieren op een openbaar netwerk. Een kleinere groep (14 procent) houdt er rekening mee door het mijden van andere privacygevoelige zaken, zoals inloggen in DigiD, e-mail en social media.

Weinig zestigplussers gebruiken VPN voor databescherming

Naast het feit dat een groot deel van de senioren zijn internetgebruik niet aanpast, beveiligt men de openbare wifi-verbinding zelden. Ondanks dat de overheid het gebruik van een VPN bij openbare netwerken adviseert, schakelt slechts één op de tien zestigplussers een VPN in. Daarmee wordt hun internetgebruik versleuteld en loopt het via een externe server.

Plaats op:
Datum: 13 november 2019
Gerelateerde artikelen  
01-06-2018 Nieuws Zakelijk gebruiker voorzichtiger met openbare Wifi
16-04-2013 Nieuws GFI Software: datasecurity risico’s bij gebruik gratis WiFi
19-08-2019 Nieuws Derde van Nederlanders denkt niet na over beveiliging wifi
17-10-2017 Nieuws Vrijwel alle wifi-netwerken blijken onveilig
26-06-2019 Nieuws Geen roamingkosten in EU zorgt voor betere IT security
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.