Nieuws  
 

We leven in het internettijdperk waarin bedrijven een groeiende hoeveelheid gegevens moeten opslaan. Steeds meer bedrijven doen daarom een beroep op datacenters, aangezien informatie centraal staat bij de groeistrategie van elk bedrijf. Dit is dan ook de reden waarom Kingston, als onafhankelijke wereldleider in geheugenproducten en technologische oplossingen, de kernelementen heeft opgesteld waaraan ieder datacenter moet voldoen.

1. Beveiliging
Gegevens vormen een van de belangrijkste pijlers van een modern businessmodel, en informatieveiligheid is daarbij één van de belangrijkste prioriteiten. Enerzijds dient men maatregelen voor gegevensbescherming te implementeren in de fysieke omgeving. Dit bevat voornamelijk de maatregelen voor toegangscontrole (badges, biometrische toegangskaarten enzovoorts) waarmee enkel geautoriseerd personeel in contact kan komen met het datacenter. Anderzijds is het noodzakelijk dat er beveiligingstools zijn zoals gegevensversleuteling voor hardware of voor software, evenals beveiligingsoplossingen om verlies van informatie en/of beschadiging door stroomuitval te vermijden.

2. Koeling
Een geschikte temperatuur is essentieel zodat het datacenter optimaal kan presteren. Aangezien het center ononderbroken moet blijven werken, is het noodzakelijk dat een optimaal koelingssysteem wordt geïnstalleerd om te vermijden dat te hoge temperaturen de prestaties, efficiëntie en gebruiksduur van het datacenter negatief beïnvloeden. Daarnaast moet een koelingssysteem in dit geval niet alleen de temperatuur beperken en een optimale werkingstemperatuur verzorgen, het moet ook de vochtigheidsgraad controleren.

3. Opslagruimte
Doordat er meer gegevens gegenereerd worden, vragen bedrijven steeds grotere opslagoplossingen. Dankzij de technologische vooruitgang beschikken datacenters over opslageenheden (de traditionele harde- of vaste schijven) met steeds meer opslagruimte waarbij grote datavolumes zonder probleem kunnen worden bewaard.

4. Gegevensoverdracht
Opslagruimte is nutteloos als bedrijven geen snelle toegang hebben tot hun gegevens. Het is dus cruciaal dat de gegevensoverdracht (het lezen of schrijven van data) gemakkelijk kan plaatsvinden, zodat die data beter en sneller toegankelijk is. Een optimale snelheid van gegevensoverdracht tussen het datacenter en de rest van de voorzieningen is daarnaast enorm belangrijk.

Plaats op:
Datum: 23 januari 2020
Gerelateerde artikelen  
24-07-2018 Nieuws Untangle stelt BIT aan als strategisch distributeur
07-12-2010 Nieuws BIT voldoet aan internationale standaard voor informatiebeveiliging
23-06-2017 Nieuws Innovatieve startup slaat camerabeelden duurzaam op in de cloud
28-02-2017 Nieuws Fortinet beveiligt TU Delft
20-01-2010 Nieuws Groeiende belangstelling cloud-storage ondanks zorgen over veiligheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.