Laatste nieuws
 
 
  Achtergrondartikelen  
 

In het slechtste geval kan ongeplande downtime in een kritieke omgeving leiden tot een catastrofale gebeurtenis die een grootschalige impact heeft op de openbare veiligheid en/of het milieu. In het beste geval kan het leiden tot productieverliezen die duizenden of zelfs miljoenen euro's kosten. Sommige bedrijven passen nu een meer predictieve onderhoudsstrategie toe om beter inzicht te krijgen in de status van cruciale activa. Laten we eens kijken hoe technologie van Axis deze trend aanwakkert.

Ongeplande downtime in een kritieke omgeving kan een grote ramp veroorzaken
Het duidelijkste voorbeeld is de energiesector, waar aardolie – gezien de verspreiding van 'upstream-activa' naar afgelegen of gevaarlijke plaatsen - één van de hoogste uitvalkosten van heel de industrie vertegenwoordigt.

Omdat er zoveel op het spel staat, is het niet verwonderlijk dat bedrijven overschakelen van een reactieve naar een preventieve en zelfs predictieve onderhoudsstrategie. Maar veel van deze bedrijven hanteren nog steeds de traditionele aanpak en sturen op regelmatige tijdstippen technici uit om bevindingen over cruciale activa fysiek te evalueren en registreren. Voor een commercieel oliebedrijf met meer dan 20.000 boorlocaties gaat dat om aanzienlijke kosten. En onvermijdelijk worden cruciale activa ofwel te vaak ofwel te weinig onderhouden, want het gebeurt zelden dat ze gepland uitvallen.

Bij een lage olieprijs telt elk vat. Maar operationele efficiëntie is cruciaal voor een gezond bedrijfsresultaat. Slimme bedrijven passen dan ook een predictieve onderhoudsstrategie toe die gedistribueerde online bewaking omvat. Dankzij de vooruitgang in automatisering, draadloze technologie, SCADA-systemen en beveiligde apparatuur op zonne-energie geeft gegevensverzameling op afstand via permanente sensoren een veel beter inzicht in de status van cruciale activa.

Thermische beelden voor een betere controle van fakkelpijpen
De gecontroleerde verbranding van overtollige gassen in de chemische en petrochemische industrie is essentieel om de druk op cruciale activa weg te nemen. Als de vlam uitgaat, houdt dit een ernstig gezondheids- en veiligheidsrisico in voor de werknemers en kan het bedrijf een forse boete krijgen van de autoriteiten. Thermische camera's van Axis maken een betere controle van fakkelpijpen mogelijk, garanderen een stabiel thermisch profiel en sturen een proactief alarm naar operators als de vlam verandert.

Explosieveilige camera's verbeteren de veiligheidIn gevaarlijke omgevingen staat het voorkomen van letsel en dodelijke ongelukken voorop, zowel met het oog op de veiligheid en het welzijn van de werknemers als de uitvalkosten die ermee gepaard gaan. Met de explosieveilige camera's van Axis, die conform alle internationale normen zijn gecertificeerd voor explosiegevoelige toepassingen, kunnen veiligheidsmedewerkers plaatsen bewaken waar zich vaak ongevallen voordoen, zoals bij boorbuizen op boorinstallaties.

Daarnaast controleert onze Temperature Alarm Camera cruciale activa op temperatuurafwijkingen en lekken, waardoor incidenten worden voorkomen nog voordat ze zich voordoen.

De AXIS F101-A XF P1367 is een nieuw alternatief voor de traditionele stalen behuizingen en is speciaal ontwikkeld voor gevaarlijke omgevingen. De lichtgewicht aluminium behuizing is Class I/II/III-, Division 1-, Zone 1-, ATEX- en IECEx-gecertificeerd. De camera is eenvoudig op afstand te configureren en levert duidelijke beelden bij lastige lichtomstandigheden. De rode kleur maakt de camera in noodgevallen goed zichtbaar voor werknemers.

Real time conditie-gebaseerde bewaking
Dankzij de vooruitgang in videobeeldkwaliteit en verwerkingskracht zijn netwerkcamera's een waardevolle aanvulling op conditie-gebaseerde bewakingssystemen. Ze zorgen voor visuele bevestiging van sensoralarmen en een volledig situatieoverzicht in noodgevallen. Video-analytics 'on the edge' maken camera's de belangrijkste bron van informatie voor veiligheidsmedewerkers, bijvoorbeeld als het gaat om de bezettingsgraad op een boorinstallatie, het naleven van voorschriften op het gebied van persoonlijke uitrusting of het detecteren van geblokkeerde nooduitgangen.

Betere communicatie met netwerkluidsprekers
Met netwerkluidsprekers van Axis is het eenvoudig om zowel live als vooraf opgenomen boodschappen af te spelen voor werknemers op afstand, bijvoorbeeld om te waarschuwen voor een veiligheidsrisico of aan te geven wat ze moeten doen bij een sensoralarm. Met de introductie van Power over Ethernet-luidsprekers (PoE) besparen olie- en gasbedrijven ook op de onderhouds- en implementatiekosten voor PA-systemen. Bovendien kan het systeem worden opgeschaald zonder de oorspronkelijke, omvangrijke versterkerracks te hoeven upgraden. En Axis-luidsprekers en -camera's zijn eenvoudig te integreren en configureren.

Verbonden technologie
Netwerk-I/O-relaismodules van Axis breiden de functionaliteit van elk Axis-apparaat uit en zijn te integreren met andere gebouwsystemen, zoals brandalarmen, HVAC- en BMS-systemen. Deze technologie is met name nuttig om de I/O-signalen van een temperatuursensor uit te breiden naar een centraal SCADA-systeem om bijvoorbeeld verlichting, luidsprekerboodschappen en camera-opnamen te activeren in noodsituaties.

Betrouwbare inbraakbeveiliging

Een fysieke inbraak kan grote impact hebben op cruciale activa en downtime veroorzaken. Met een inbraakbeveiligingsoplossing van Axis kunt u een volledig gebied beveiligen - van perimeter tot kritieke kern. Met een combinatie van thermische, radar- en PTZ-technologie worden indringers gedetecteerd, geïdentificeerd en opgespoord. Toegangscontrole beperkt de bewegingsvrijheid op kritieke of gevaarlijke locaties. En audiomogelijkheden met vooraf opgenomen mededelingen, die worden getriggerd door een alarm, schrikken ongewenste bezoekers af.

Haal meer uit uw technologie
Operationele efficiëntie draagt bij aan een gezond bedrijfsresultaat en daar draait alles om. Een compleet Axis-systeem met video, intelligente analytics, toegangscontrole en audio bestrijkt alle cruciale aspecten voor de beveiliging van belangrijke infrastructuur – inbraak, operationele efficiëntie, gezondheid en veiligheid – die stuk voor stuk risico's op ongeplande downtime inhouden. Door Axis-oplossingen te integreren in uw bewakingsstrategie kunt u incidenten gemakkelijker detecteren voordat ze zich voordoen en blijft uw productie draaien.

Plaats op:
Datum: 17 oktober 2019
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
18-01-2010 Nieuws Axis breidt portfolio uit met twee thermische netwerkcamera's
04-06-2013 Nieuws Axis introduceert ‘betaalbare’ thermische netwerkcamera
16-11-2011 Nieuws AXIS introduceert verbeterde thermische netwerkcamera’s
18-01-2012 Nieuws Nieuwe chip van Axis voor betere beeldkwaliteit
14-12-2009 Nieuws Axis komt met drie camera-accessoires
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,57 seconden.