Nieuws  
 

Met de financiële crisis van het afgelopen jaar hebben veel bedrijven hun security initiatieven wegens budgettaire redenen tijdelijk in de koelkast moeten zetten. Desalniettemin hebben deze bedrijven nog altijd te kampen met security issues. Met het nieuwe jaar in zicht zal volgens de security experts van Unisys Corporation (NYSE:UIS) in 2010 de focus juist weer op security komen te liggen.

Vooruitkijkend naar 2010, voorspelt Unisys dat overheden en commerciële organisaties een veel pro actievere houding zullen aannemen met betrekking tot security, waarbij zij op zoek gaan naar maatregelen om identiteiten beter te kunnen controleren en hun gevoelige data te kunnen beschermen. Unisys verwacht dat financiële instellingen en defensie hierin het voortouw gaan nemen, op de voet gevolgd door belangrijke havengebieden en andere bedrijven.

"Gezien het grote gevaar van de steeds geavanceerdere en effectievereaanvallen op systemen en data, kunnen bedrijven het zich niet langer permitteren om een afwachtende houding aan te nemen met betrekking tot security," zegt Jan van der Sluis, Senior Manager, Identity & Credentialing bij Unisys. "Zij zullen dichter op de bal moeten gaan zitten om eventuele aanvallen te voorspellen en te voorkomen."

Unisys heeft zeven security trends gedefinieerd waarvan zij verwachten dat deze in 2010 een belangrijke invloed zullen hebben op security:

1. De ‘consumerization' uitdaging. Consumerization van IT zal ook in 2010 een grote invloed hebben op het beheer van het zakelijk netwerk. De security experts van Unisys verwachten dan ook dat bedrijven zich steeds meer zullen richten op de beveiliging van data. Steeds meer werknemers en consumenten maken gebruik van smartphones en PDAs om zakelijke acties online uit te voeren waardoor bedrijven genoodzaakt zijn op zoek te gaan naar andere beveiligingsmiddelen dan PIN en wachtwoorden om hun data te beveiligen. De systemen van werknemers en consumenten zijn steeds vaker het slachtoffer van malware en spyware, waardoor de vraag naar krachtigere security platforms en antifraude applicaties verder zal groeien.

2. Een virtuele aanval. Trojaanse aanvallen blijven een plaag voor financiële instellingen en overheden. Het is dan ook van belang dat deze bedrijven een offensieve houding aannemen om hun data beter te beschermen tegen geavanceerde en schadelijke aanvallen. De experts van Unisys voorspellen dat banken en overheden een bredere en geïntegreerde kijk op hun ICT-omgevingen zullen aannemen om meer inzicht te krijgen in het menselijke element achter deze illegale activiteiten. Alleen op deze manier kunnen zij voortijdig lokaliseren waar en hoe de aanvallen gebeuren.

3. Aandacht voor security in havens. Security officials in havengebieden zullen een meer voorspellende en proactieve aanpak gebruiken om dreigingen bij belangrijke havens te voorkomen. In plaats zich te richten op het nakomen van de security standaarden, voorspellen de Unisys security experts dat havens zich in 2010 veel actiever gaan bezighouden met het vaststellen van de risico's, het simuleren van reacties en het creëren van robuuste disaster recovery plannen.

4. De "Cloud". Bedrijven zullen zich ook keren tegen de huidige trend om alles maar te willen beschermen. In plaats daarvan zal de nadruk veel meer liggen op beveiligingsmaatregelen op basis van het risiconiveau van de verschillende data: vertegenwoordigt de data een laag, gemiddeld, of hoog risico? Als gevolg hiervan, zullen bedrijven minder gevoelige data naar de publieke cloud computing omgevingen verplaatsen om kostenbesparingen in 2010 te kunnen bereiken. Pas daarna zal de gevoeligere data naar de cloud worden overgezet, tenminste als er nieuwe security modellen zijn ontwikkeld die voldoende databescherming geven.

5. Biometrie bij de grens. In het aankomende jaar zien we een omslagpunt in het gebruik van biometrische identificatie tools zoals iris-, gezichts- en vingerafdrukscans om de identiteit bij de grens en douane te kunnen verifiëren. De experts van Unisys wijzen erop dat veel overheden reeds hebben geïnvesteerd in een elektronische paspoort infrastructuur. De paspoorten bevatten een chip met biometrische data die overeenkomt met de gebruiker. Unisys voorspelt dat de landen in Asia-Pacific en Europa het voortouw nemen bij de uitrol van het elektronische paspoort. Uit de meest recente Unisys Security Index kwam naar voren dat de meerderheid van de ondervraagden wereldwijd openstaat voor biometrische oplossingen voor de verificatie van hun identiteit.

6. ICT gaat de straat op. Mobiele biometrische apparatuur biedt overheden de mogelijkheid om meer op biometrie gebaseerde diensten op straat te gebruiken, in plaats dat ze de burger elke keer mee moeten nemen naar de technologie. De politie in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk maken bijvoorbeeld gebruik van mobiele vingerprintscanners die voor een snellere voortgang zorgt. In Australië maakt de politie gebruik van systemen die vanaf de straat direct toegang bieden tot de nationale vingerprintdatabase, waardoor ze snel kunnen zien of er een match is. Zulke systemen kunnen ook bijdragen aan de identificatie van slachtoffers bij een ramp.

7. Slimme surveillance. Bewakingssystemen worden geavanceerder en intelligenter. De experts van Unisys geven aan dat real-time event detection technology op korte termijn een security overtreding kan identificeren, waarna er direct een actie wordt geïnitieerd. In de huidige situatie kan een bewakingscamera alleen maar opnames maken die achteraf kunnen worden bekeken. De verbeterde digitale camera technologie gekoppeld met intelligente software, maakt het mogelijk om surveillance materiaal te combineren met andere beschikbare informatie, zoals gezichtsherkenning. Surveillance software zal daarnaast ook in real-time terugkerende patronen kunnen gaan herkennen, of individuen herkennen wanneer er een ongebruikelijk event plaatsvindt.


Plaats op:
Datum: 11 december 2009
Bron: Unisys
Gerelateerde artikelen  
02-12-2010 Nieuws Consumerization of IT stimuleert investeringen in beveiligingsoplossingen
26-11-2008 Nieuws Acceptatie biometrie onderzocht door Unisys
08-05-2019 Nieuws Nieuwe software van Unisys beschermt tegen identiteitsfraude
05-04-2018 Nieuws Nieuwe endpoint-beveiligingsoplossing van Unisys
13-04-2010 Achtergrondartikelen Nederlanders bereid privacy op te geven voor veilige vlucht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.