Nieuws  
 

Met het oog op het nieuwe jaar voorspellen de security experts van Unisys dat ook in 2011 security hoog op de agenda zal staan bij IT professionals en organisaties wereldwijd. Als gevolg van de toename van onder andere cybercrime en de explosieve groei van het gebruik van consumententechnologieën op de werkvloer, verwacht Unisys onder andere dat bedrijven aanzienlijk zullen investeren in beveiligingsoplossingen.
 
"De consumerization van IT heeft twee kanten," zegt Jan van der Sluis, Senior Manager, Identity & Credentialing Solutions bij Unisys. "Enerzijds biedt directe toegang tot populaire apparaten en technologieën aan zowel de consument als de werknemer ongeëvenaard gebruiksgemak en productiviteit. Anderzijds wordt de druk op veiligheidsmedewerkers en -professionals groter om de veiligheidsproblemen die gepaard gaan met de toevoeging van talloze nieuwe apparaten (en bijbehorende applicaties) aan de infrastructuur van organisaties, aan te pakken."
 
Unisys voorziet de volgende trends voor 2011:
1. Verhoogde focus op het beveiligingsbeleid door toenemend gebruik van consumententechnologieën - Uit een recent onderzoek van Unisys blijkt dat de grenzen tussen werk- en privégebruik van consumententechnologieën vervagen. Daarnaast komt naar voren dat werkgevers onvoldoende geïnformeerd zijn over de technologieën die hun werknemers op de werkvloer gebruiken. Unisys verwacht dan ook dat veel organisaties het komende jaar hun huidige beveiligingsstructuur opnieuw zullen evalueren en verder zullen uitbreiden om het gebruik van consumententechnologieën op de werkvloer te bewaken. Veranderingen zullen worden aangebracht op het gebied van gebruikersautorisatie en de encryptie van bedrijfskritische data als deze het bedrijfsnetwerk doorkruist.
 
2. Inzet van biometrische oplossingen voor mobiele systemen - Unisys verwacht dat in 2011 meer organisaties gebruik zullen maken van biometrische oplossingen zoals gezichtsfoto´s of stemverificatie om de identiteit van gebruikers van mobiele apparatuur te verifiëren - in plaats van wachtwoorden. Tegelijkertijd gaat Unisys er van uit dat technologieën zoals token-based encryptie veelvuldig gebruikt zullen worden om de authenticiteit van de gebruiker (met name bij gevoelige of hoogwaardige mobiele transacties - of  grote aankopen via het Internet) na te gaan. Denk hierbij aan smartcards om betalingsfraude tegen te gaan en gezicht- en stemherkenning door mobiele telefoons.
 
3. ID-herkenningsapparatuur voor havengebieden - Naar aanleiding van recente terroristische incidenten en dreigingen, verwacht Unisys dat de beveiliging van cargo in 2011 top of mind zal zijn. Organisaties zullen met name op zoek gaan naar
effectieve manieren om verzendingen te beveiligen. Daarnaast zal gekeken worden naar de juiste verificatiemiddelen om mensen die in havengebieden rondlopen te identificeren.
 
4. Continuïteitsplanning als verdediging tegen cyberaanvallen - De afhankelijkheid van Internet blijft groeien. Unisys security experts voorspellen voor 2011 een toenemende interesse in continuïteitsplanning, zodat de business in het geval van een cyberaanval zonder problemen kan doorgaan. Naar verwachting zullen bedrijven meer gaan investeren in alternatieve communicatievormen, zoals het automatisch rerouten van voice-over-IP naar mobiele telefoon of satelliet voor noodzakelijke communicatie tijdens een Internetstoring.
 
5. Location-based beveiliging - Naar verwachting zullen organisaties in 2011 beginnen met de toepassing van location-based technologieën zoals GPS. Op deze manier kunnen bedrijven hun werknemers op een veilige manier toegang bieden tot bedrijfsgevoelige data en systemen. Deze geavanceerde technologieën stellen IT-beheerders in staat de locaties van werknemers real-time te beheren en de toegang tot gevoelige informatie of transacties te beperken of uit te schakelen. Dit geldt met name in gebieden met een verhoogd risico, zoals in publieke ruimtes, maar ook op afstand. In geval van een veiligheidsincident kan rekening gehouden worden met hun locatie.
 

Plaats op:
Datum: 2 december 2010
Bron: Unisys
Gerelateerde artikelen  
11-12-2009 Nieuws Unisys voorspelt: in 2010 draait het om security
05-04-2018 Nieuws Nieuwe endpoint-beveiligingsoplossing van Unisys
08-05-2019 Nieuws Nieuwe software van Unisys beschermt tegen identiteitsfraude
26-09-2007 Nieuws FBI geeft Unisys de schuld van falende beveiliging
26-11-2008 Nieuws Acceptatie biometrie onderzocht door Unisys
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.