Nieuws  
 

Hogeschool Rotterdam en Facilicom hebben een convenant getekend voor verdere samenwerking rond de opleidingen Facility Management en Bouwkunde. Maar het convenant moet ook ten dienste komen te staan van andere opleidingen binnen Hogeschool Rotterdam.

Met dit convenant spreken Facilicom en Hogeschool Rotterdam uit dat zij de samenwerking versterken door concrete afspraken te maken over kennisontwikkeling en kennisdeling, praktijkopdrachten, stage- en afstudeerplaatsen.

'Het hoger onderwijs valt of staat met structurele samenwerkingsrelaties met de praktijk waarin de student een rijke leeromgeving wordt geboden. Facilicom is als grootste facilitair dienstverlener in Nederland een belangrijke werkgever voor toekomstig facilitair en bouwkundig personeel. Zij hebben aan hun kant weer groot belang bij de toevoer van goed opgeleide professionals. Daarmee snijdt het mes dus aan twee kanten', vertelt Wijnand van der Brink van Hogeschool Rotterdam.

Facilicom speelt al langere tijd een belangrijke rol in het facility management onderwijs in Nederland. Zo publiceren professionals vanuit Facilicom regelmatig praktijkcases en leveren wij een inhoudelijke bijdrage aan studiemateriaal voor Nederlandse Hogescholen en Universiteiten. Geert van de Laar van Facilicom: “Wij zijn blijvend op zoek naar investeringsmogelijkheden in de verdere professionalisering van het facilitaire onderwijs en de branche in zijn geheel.”

Het convenant richt zich in eerste instantie op samenwerking rond de opleidingen Facility Management en Bouwkunde van het Instituut voor Gebouwde Omgeving. Daarbij wordt de nadruk gelegd op thema's als hospitality, hostmanship, BIM (Building Information Modeling), serviceconcepten, in- en verkoop, strategische huisvesting en dienstverleningsconcepten in de zorg.

Maar het convenant staat ook ten dienste van andere opleidingen binnen Hogeschool Rotterdam. Het convenant en de opbrengsten daarvan worden jaarlijks geëvalueerd.

Plaats op:
Datum: 15 februari 2013
Categorie: Partnerships, Training en opleidingen
Bron: Facilicom Services Group N.V.
Gerelateerde artikelen  
18-06-2010 Nieuws Defensie legt samenwerking met Veiligheidsacademie vast
17-10-2019 Nieuws Trigion tekent vernieuwd Convenant Toezichtmodel Rotterdam Centrum
07-02-2020 Nieuws SURF Security en Privacy Award 2020 voor Jeffry Sleddens
06-08-2008 Nieuws Overname door Facilicom
20-10-2011 Nieuws Facilicom (waaronder Trigion) investeert in gastheerschap
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,87 seconden.