Nieuws  
 

De FIOD heeft woensdag in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket doorzoekingen gedaan in een aantal Chinese restaurants in Groningen en Drenthe. Ook zijn er woningen doorzocht. Het onderzoek richt zich op fraude met omzetbelasting, fraude met vennootschapsbelasting en witwassen.

Dit is een tweede strafrechtelijk onderzoek naar omzetverzwijging waarbij eenzelfde kassasysteem wordt gebruikt met een zogenaamde afroommodule. Door middel van deze verborgen module kan de gebruiker van de kassa op een geavanceerde manier een deel van de gemaakte omzet afromen. Hierdoor wordt door de gebruiker vermoedelijk belasting ontdoken en wordt tevens valsheid in geschrifte gepleegd.

Digitale experts van de FIOD zijn er in geslaagd om de werking van de verborgen module bloot te leggen.

Kassasystemen krijgen ook meer aandacht van de Belastingdienst. Het toezicht op de andere gebruikers van dit kassasysteem is geïntensiveerd. Sinds begin dit jaar zijn er voor goedwillende ondernemers kassasystemen met het keurmerk betrouwbare afrekensystemen op de markt beschikbaar. Bij de doorzoekingen heeft de FIOD ondermeer de administratie in beslag genomen.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2013
Categorie: Betalingsverkeer, Fraude
Bron: Ministerie van FinanciŽn
Gerelateerde artikelen  
18-01-2013 Nieuws Keurmerk voor Internet Kassa Reeleezee
08-01-2013 Nieuws Eerste kassaís met keurmerk Betrouwbare Afrekensysteem
30-09-2008 Nieuws Bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit
03-01-2012 Nieuws Reeleeze komt met nieuwe Internet Kassa
21-06-2010 Nieuws MKB zet op grote schaal verborgen camera's in
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.