Nieuws  
 

Bedrijven, politie, gemeente, brandweer, technici en Securitas werken al ruim twintig jaar succesvol samen om de veiligheid op bedrijventerreinen in Vianen te vergroten. De criminaliteit is sindsdien afgenomen met vijftig tot tachtig procent. Volgens Raymond de Valck van Securitas is communicatie het toverwoord.

De samenwerking was één van de eerste op het gebied van collectieve beveiliging van bedrijventerreinen in Nederland. Inmiddels zorgt de samenwerking tussen de betrokken partijen al twintig jaar voor een goede veiligheid.

De verschillende partijen komen maandelijks bij elkaar om de beveiliging te evalueren en eventuele verbeterpunten te bespreken voor de bedrijventerreinen De Hagen, De Biezen en Gaasperwaard in Vianen. Ongeveer vier keer per jaar is daar ook nog een brandpreventist bij aanwezig en twee keer per jaar is er een overleg speciaal voor de surveillanten.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Tijdens deze bijeenkomsten stellen de deelnemers doelen voor de veiligheid op het bedrijventerrein en monitoren zij of nog steeds aan de eisen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wordt voldaan. Door nieuwe ontwikkelingen, zowel in techniek als surveillance, is de criminaliteit aanzienlijk afgenomen.

De betrokkenheid van de surveillanten is bijzonder groot, alle deelnemers in de samenwerking nemen hen dan ook heel serieus, stelt Securitas. Beveiliging is hier niet ‘iets erbij’. De Valck: “Alles wat de surveillanten opmerken, gaat direct naar de juiste persoon bij de gemeente, bedrijven of beveiligingsorganisatie. Wanneer zij bijvoorbeeld zien dat er straatverlichting kapot is, ligt dat de volgende morgen bij de gemeente die daarop direct actie onderneemt.  De mogelijkheid om snel zaken op te pakken heeft een positieve impact.”

Plaats op:
Datum: 25 maart 2013
Categorie: Partnerships, Overheid
Bron: Securitas Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
08-11-2006 Nieuws Minister Remkes reikt Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan alle bedrijventerreinen …
17-04-2012 Nieuws Opstelten blijft veilig ondernemen stimuleren
11-07-2013 Nieuws Opstelten reikt KVO-B keurmerk uit aan Security 5
16-10-2006 Nieuws Beveiliging Cromstrijen trots op Keurmerk Veilig Ondernemen
28-04-2010 Nieuws Minder criminaliteit door Keurmerk Veilig Ondernemen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,95 seconden.