Nieuws  
 

RSA Security’s risico-gebaseerde authenticiteitsoplossing zorgt voor veilig online bankieren

Utrecht, juli 2006 - Financial Fusion, dochterbedrijf van Sybase (NSYE: SY), leverancier van online bankier- en betalingsoplossingen, is een strategische samenwerking aangegaan met RSA Security (Nasdaq: RSAS). Financial Fusion gaat daarbij de risico-gebaseerde authenticiteitoplossing van RSA Security integreren in haar oplossingen voor elektronisch bankieren voor consumenten en grote bedrijven. Hierdoor kunnen financiële instellingen voldoen aan de regelgeving over authenticatie van de Federal Financial Institutions Examination Council (FFIEC) die eind 2006 in gebruik wordt genomen.

"We zijn positief gestemd over de strategische samenwerking met Financial Fusion en hun keuze voor risico-gebaseerde en wederzijdse authenticiteit als hoeksteen van hun beveiligingsoplossing", zegt Chris Young, senior vice president en general manager van RSA Consumer Solutions. "Met deze strategische samenwerking bieden wij financiële instellingen de mogelijkheid zowel een veilige omgeving te creëren voor online bankieren, als dit op een kosteneffectieve wijze aan te pakken en bovendien zodanig dat de eindgebruiker tevreden is."

Financial Fusion heeft altijd geavanceerde authenticiteitstechnieken in haar wereldwijde implementaties voor online bankieren toegepast. Zo werd gebruik gemaakt van krachtige wachtwoord- en pincombinaties, elektronische tokens en versleutelde elektronische certificaten om aan de steeds strengere voorschriften te voldoen vanuit regelgevende instanties en overheden in de hele wereld. Daarnaast ondersteunt Financial Fusion financiële instellingen bij het beheer van de risico’s die verbonden zijn aan specifieke klantensegmenten en transacties via secundaire authenticatietechnieken.

Het systeem geeft, gebruikmakend van computers van klanten, een positieve identificatie af op basis van gegevens over apparatuur en netwerk, gedragsanalyse en andere parameters. Vervolgens classificeert het systeem snel en onopvallend in real time inlogpogingen volgens een afgestemd risiconiveau en past daarbij zo nodig extra veiligheidsmaatregelen toe. Deze hebben zo min mogelijk effect op de activiteiten van de klant die online bankiert. De RSA Security oplossing is ontwikkeld voor wederzijdse authentificatie zodat financiële instellingen in staat zijn zichzelf te authentificeren aan de online bankierende klant. Hierdoor beschermt de bank gebruikers tegen phishing- en spoofing-aanvallen. Daarmee draagt deze oplossing bij aan veilig online bankieren.

"We zijn content met het feit dat we RSA Security als voorkeursoplossing kunnen toevoegen aan ons beveiligingsarsenaal", zegt Tom Sheehan, vice president van Financial Fusion. "Onze klanten en hun eindgebruikers verwachten een webervaring van de hoogste kwaliteit in de veiligste omgeving die we kunnen bieden. Met RSA Security kunnen we tevens een betere balans vinden tussen enerzijds veiligheidseisen vanuit gebruikers, financiële instellingen en de overheid, en aan de andere kant gebruiksgemak en ROI."

Over RSA Security
RSA Security is expert op het gebied van beveiligen van online-identiteiten en waardevolle digitale eigendommen. Als uitvinder van fundamentele beveiligingstechnieken voor Internet, staat het bedrijf bekend om krachtige authentificatie en versleuteling waardoor de identiteit van miljoenen gebruikers beschermd is, zodat zij veilig internettransacties kunnen uitvoeren. Het productaanbod van RSA Security op het gebied van identiteit- en toegangsbeheer helpt ondernemingen om vast te stellen wie er online zijn, en welke toegangsrechten ze hebben.

RSA Security heeft in haar twintigjarig bestaan een sterke reputatie opgebouwd in toonaangevende, ingenieuze en bewezen technologieën. Het bedrijf heeft meer dan twintigduizend bedrijven voorzien van haar producten en werkt samen met duizend technologie- en integratiepartners. Meer informatie over RSA Security is te vinden op www.rsasecurity.com.  

Over Financial Fusion
Financial Fusion biedt oplossingen op het gebied van online banking, betalingen en financiëel berichtenverkeer aan meer dan tweehonderd toonaangevende financiële instellingen in de hele wereld. Samenwerkende partners daarbij zijn ondermeer IBM, Sun Microsystems en SWIFT. Het bedrijf, een volledige dochter van Sybase (NYSE: SY), is in zestig landen vertegenwoordigd met service en ondersteuning. Meer informatie is te vinden op de website www.financialfusion.com.  

Over Sybase
Sybase richt zich volledig op het beheer van informatie vanaf de plaats waar die ontstaat tot en met de verwerking, opslag en rapportage daarvan in datacenters. Sybase levert daarvoor open, platformonafhankelijke oplossingen op basis van ‘anytime, anywhere’. Mobiele oplossingen zijn daarin essentieel. De klanten van Sybase behoren tot de grootste organisaties ter wereld in de sectoren handel, telecommunicatie, financiële dienstverlening, overheid en gezondheidszorg. Meer informatie is te vinden op www.sybase.nl  of www.sybase.com.

Plaats op:
Datum: 20 juli 2006
Categorie: Financiele resultaten
Bron: RSA Security
Gerelateerde artikelen  
13-11-2012 Nieuws F-secure: veilig online bankieren belangrijker dan ooit
20-04-2011 Nieuws "Nieuwe beveiligingsconcepten online banking noodzakelijk"
24-08-2007 Nieuws Sybase Adaptive Server Enterprise verhoogt databeveiliging
29-05-2018 Nieuws SKG maakt zijn online transacties klaar voor de toekomst
12-10-2009 Nieuws VeiligMobiel vereenvoudigt beveiliging mobiele apparatuur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.