Nieuws  
 

Gasunie heeft Mactwin opdracht gegeven voor de inrichting, implementatie en het beheer van een Physical Security Information Management (PSIM) oplossing voor de besturing en monitoring van de security systemen op al haar beveiligde locaties in Nederland. Dit ter vervanging van het bestaande in-house ontwikkelde systeem. Met IPSecurityCenter, de PSIM software van CNL, beheerst Gasunie haar veiligheidsrisico’s en optimaliseert zij haar beveiliging. Vanaf 2018 wordt IPSecurityCenter geïmplementeerd in de verschillende bewakingsloges en de twee meldkamers van Gasunie.

Het integratie- en managementplatform IPSecurityCenter zet informatie van alle security en safety systemen van Gasunie om naar visuele intelligentie in de vorm van een eenduidig beeld van de situatie (Common Operational Picture). Dit zal het situationeel inzicht van de operators aanmerkelijk verbeteren. Het PSIM leidt operators stap voor stap door standaard procedures en instructies, waardoor incidenten, dreigingen en crisissituaties, na directe signalering, eenduidig en snel onder controle zijn. Alle events, activiteiten en acties worden gelogd, zodat Gasunie achteraf compliancy aan wet- en regelgeving, procedures en bedrijfsrichtlijnen kan aantonen of audits kan uitvoeren.

De interface van IPSecurityCenter waarmee operators eenduidig de onderliggende systemen kunnen bedienen, wordt door Gasunie hoog gewaardeerd. Net als het feit dat het een open platform betreft dat derhalve koppelbaar is met vrijwel alle securitysystemen. IPSecurityCenter werkt samen met en haalt informatie uit diverse andere systemen, zoals systemen voor HRM en facility management en geo-informatiesystemen. Ook dit was voor Gasunie een belangrijk selectiecriterium.

Plaats op:
Datum: 9 januari 2018
Bron: Mactwin
Gerelateerde artikelen  
19-12-2011 Nieuws Mactwin in software die veiligheidsrisico's in kaart brengt
10-09-2010 Nieuws AkzoNobel kiest Nedap AEOS
01-11-2006 Nieuws Populaire werkgevers
19-11-2008 Nieuws Magazine Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing, november 2008
19-06-2008 Nieuws Schiphol geeft Siemens opdracht voor nieuw Security Control Center
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.