Nieuws  
 

Securitas beveiligers van het UMC Maastricht komen in actie voor gezonde roosters, fatsoenlijk loon en meer zekerheid. Vanaf vandaag leggen zij twee keer per dag het werk een half uur neer. Naast de acties bij het UMC Maastricht zijn er ook al acties van beveiligers op Schiphol, VU Amsterdam, Ministerie van Defensie en MSD Oss. De reden van de werkonderbrekingen zijn de stukgelopen onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 31.000 beveiligers in het land.

Beveiligers eisen gezonde roosters, meer loon en meer zekerheid
Mohamed Gafki, bestuurder FNV: ‘De beveiligers zien dat hun beursgenoteerde werkgever genoeg winsten maakt, maar toch weigert om tegemoet te komen aan hun eisen voor gezonde roosters, een fatsoenlijk loon en meer zekerheid. Tot en met 2 september leggen de Securitas beveiligers in het UMC elke dag het werk neer van 11:00 tot 11:30 uur en van 16:30 – 17:00 uur. Daarna sluiten wij langere acties niet uit.’

Rob Gaastra, beveiliger van UMC Maastricht: ‘Wij zetten ons 24 uur per dag, 7 dagen per week, in voor de veiligheid van medewerkers en patiënten in het ziekenhuis. Wij verwachten daar op z'n minst een stukje waardering van onze werkgevers voor terug. Zeker als je weet dat het meeste geld voor de werkgevers wordt verdiend door de beveiligers op de werkvloer. Nul procent loonsverhoging en ongezonde roosters is geen blijk van waardering, integendeel’.

Arie Kaspers van CNV Vakmensen: ‘De acties begonnen eerst op Schiphol. Maar het vuurtje slaat nu echt over. Beveiligers zijn vakmensen. Ze willen hun werk goed doen. Daarom zijn gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon noodzakelijk.’

Beveiligers zijn meer waard
FNV Beveiliging en CNV Vakmensen stelden de werkgevers in de Particuliere Beveiliging een ultimatum dat afliep op 30 juni jl. omdat het gat tussen wat de bonden eisen en wat de werkgevers bieden onoverbrugbaar groot is. De cao Particuliere Beveiliging geldt voor circa 31.000 beveiligers die onder andere werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland, maar ook voor Schipholbeveiligers die werken bij Securitas T&A, Procheck International en I-Sec.

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2018
Bron: FNV
Gerelateerde artikelen  
16-08-2018 Nieuws Acties van beveiligers breiden zich uit over het land
09-07-2018 Nieuws Eerste acties beveiligers Schiphol van start
14-06-2018 Nieuws FNV: Ultimatum voor beveiligingsbedrijven
16-07-2018 Nieuws Beveiligers bij Maastricht UMC komen in actie voor goede cao
16-07-2018 Nieuws Beveiligers Vrije Universiteit accepteren geen nullijn dit jaar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.