Nieuws  
 


CyberArk Labs, de onderzoekstak van CyberArk, heeft ontdekt hoe aanvallers zogeheten defense-in-depth strategieën voor containers kunnen manipuleren om zo bij gevoelige informatie te komen. Het gepubliceerde rapport is de meeste recente vondst in een langer lopend onderzoek door CyberArk Labs naar hoe aanvallers bestaande kwetsbaarheden kunnen inzetten om container-beveiliging te omzeilen in DevOps-omgevingen. Het bedrijf presenteert de voorlopige bevindingen van dit onderzoek tijdens de RSA conferentie die deze week plaatsvindt.

In een blog getiteld ‘The Route to Root: Container Escape Using Kernel Exploitation’ beschrijven de onderzoekers hoe bekende kernel-kwetsbaarheden ingezet kunnen worden in container-omgevingen waardoor een aanvaller kan ontsnappen naar de host. Over het algemeen bieden Linux beveiligingstools als seccomp en namespaces goede bescherming, zodat de aanvaller deze stappen niet kan zetten, maar in gevallen waarbij de host kernel kwetsbaar is, zijn deze tools te manipuleren door bestaande lekken te gebruiken en uiteindelijk te gebruiken als escape-route naar de host.

“Containers bieden veel operationele voordelen, en hun standaard security-instellingen vormen een heuse uitdaging voor aanvallers”, aldus Lavi Lazarovitz, hoofd van het security research team bij CyberArk Labs. “Het doel van dit onderzoek is begrijpen hoe aanvallers bestaande kwetsbaarheden in de host kunnen manipuleren vanuit de container om privileges uit te buiten en uiteindelijk een escape-route te maken uit de container. Begrijpen hoe aanvallers werken is belangrijk om te leren hoe bedrijven betere investeringen kunnen doen in DevOps-beveiliging en zo gevoelige data kunnen beschermen.”

CyberArk Labs steekt veel tijd in het onderzoeken van post-exploit omgevingen, waarbij aanvallers al binnen zijn geraakt, om te leren van de aanvalsmethoden en tactieken. In dit geval gebruikte het team een publiek beschikbare Linux kernel exploit code om uit de gecontaineriseerde omgevingen te raken. In het rapport worden ook handreikingen gedaan om de schade zo klein mogelijk te houden.

Plaats op:
Datum: 6 maart 2019
Bron: CyberArk
Gerelateerde artikelen  
09-05-2018 Nieuws CyberArk sluit samenwerking met Red Hat
04-10-2018 Nieuws Vraag naar Kubernetes-kennis groeit hard, maar beveiliging blijft achter
15-06-2018 Nieuws Trend Micro breidt zijn container-beveiligingsoplossing uit
28-06-2018 Nieuws Container Sercurity-app van Qualys
06-11-2018 Nieuws Qualys neemt container-securitybedrijf Layered Insight over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.