Nieuws  
 

Op donderdag 2 mei is het World Password Day, bedoeld om meer bewustwording rond veilige wachtwoorden te realiseren. David Higgins, Technical Director bij CyberArk, maakt van de gelegenheid gebruik om het verschil tussen wachtwoorden te duiden.
 
Higgins: “Er zijn wachtwoorden en er zijn wachtwoorden. Het ene wachtwoord wordt door individuen online gebruikt voor een website of service. We kennen de noodzaak om deze te vervangen door authenticatie-middelen, zodat gebruikers niet allerlei wachtwoorden hoeven te onthouden en hen verplichten om inloggegevens uniek en roulerend te maken. Zodra een wachtwoord toch in verkeerde handen valt, is dat ronduit vervelend, maar hoeft het niet direct te resulteren in grote schade voor bedrijven."

"En daarnaast heb je wachtwoorden die als ze eenmaal op straat liggen, toegang bieden tot veel meer informatie. Beheerderswachtwoorden en andere privileged accounts vormen het hoofddoel van vrijwel iedere aanval, in ieder geval in het beginstadium. Toch worden ze zelden op een manier beschermd die recht doet aan dat risico. Door allerlei operationele overwegingen wordt er vaak ten onrechte gekozen voor gebruiksgemak, met bijvoorbeeld standaard admin-wachtwoorden op servers. Het vormt keer op keer de zwakke plek in een verdedigingslinie. Vorig jaar werd met World Password Day gesteld dat wachtwoorden aan het eind van hun levensduur zitten. Laten we het hopen, want voorlopig zien we nog te veel basisniveau wachtwoorden die toegang bieden tot een schat aan informatie."

Plaats op:
Datum: 1 mei 2019
Bron: CyberArk
Gerelateerde artikelen  
30-03-2011 Nieuws Kaspersky Password Manager beschermt wachtwoorden
09-04-2018 Nieuws Paniek over database met wachtwoorden onnodig
22-11-2017 Nieuws Nederlanders bewaren wachtwoord in e-mail of op papier
17-06-2010 Nieuws 123456 is geen goed wachtwoord
05-11-2008 Nieuws Wachtwoorden 12 miljoen Britten op parkeerplaats gevonden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,89 seconden.