Nieuws  
 

Pinewood heeft als specialist in informatiebeveiliging zijn Security Operations Center (SOC) uitgebreid met extra tools om een SCADA-omgeving te kunnen monitoren. SCADA-systemen vormen de kern van vrijwel alle industriële omgevingen en worden ook veelvuldig ingezet in vitale infrastructuren, zoals de besturing van sluizen, bruggen, verkeerslichten of drinkwaterinstallaties.

SCADA-systemen zijn veelal ontworpen in een tijd dat ‘security by design’ nog geen gemeengoed was. Dit betekent dat het beveiligen van deze systemen tegen de huidige dreigingen niet eenvoudig is. Daarom heeft Pinewood zijn standaard SIEM-software zo aangepast dat deze nu ook de geaggregeerde informatie van een SCADA-omgeving kan verzamelen, verwerken en scannen op afwijkend verkeer. Incidenten en veranderingen in het netwerk worden direct gerapporteerd aan de klant. De business consultants geven vervolgens een advies over de mogelijke dreiging en de impact op de bedrijfsvoering.

“Door de integratie van SCADA in ons SOC kunnen overheden, waterschappen en industriële bedrijven hun beheerkosten verlagen en het beveiligingsniveau verhogen", aldus Hans Doornbosch, oprichter en directeur van Pinewood. "Wij geloven sterk in deze aanpak, en zijn dan ook trots dat we de SCADA-systemen bij onze klanten nu ook kunnen monitoren en onze kennis van security kunnen inzetten in een procesomgeving. De security van SCADA-systemen is tenslotte een zorg voor vele bedrijven en overheidsorganisaties, te meer daar dit een geheel andere aanpak vergt dan de standaard IT-omgeving.

Plaats op:
Datum: 15 mei 2019
Bron: Pinewood
Gerelateerde artikelen  
16-09-2016 Nieuws Waterschap Hunze en Aa’s beveiligt met Check Point
03-03-2010 Nieuws Pinewood wordt Elite Partner van McAfee
29-12-2017 Nieuws Nieuwe beveiligingsoplossing van Fortinet
18-01-2017 Achtergrondartikelen Waterschap Hunze en Aa’s beveiligt met Check Point
02-11-2017 Nieuws Fortinet introduceert FortiGuard Industrial Security Service
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.