Nieuws  
 

Unisys Corporation is toegetreden tot de Cyber Security Coalition – een partnerschap waarbij meer dan 60 spelers uit de academische wereld, openbare instanties en de private sector de krachten bundelen in de strijd tegen cybercriminaliteit in België.

“De Cyber Security Coalition wil een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging op nationaal niveau uitbouwen. Het feit dat we vaardigheden op het vlak van cyberbeveiliging delen over de sectoren heen is van onschatbare waarde. Bovendien helpt het ons om ons beter te beschermen tegen en te reageren op cyberincidenten”, aldus Jan De Blauwe, Chief Information Security Officer van BNP Paris Fortis en voorzitter van de Cyber Security Coalition. “De expertise van Unisys op het gebied van software, diensten en toepassingen voor cyberbeveiliging zal ons samenwerkings­platform verrijken. We zijn verheugd dat we Unisys als lid mogen verwelkomen.”

De missie van de Cyber Security Coalition is om de Belgische cyberveiligheid weerbaarder te maken door de vaardigheden en expertise van de academische wereld, de particuliere sector en de overheid samen te brengen in een op vertrouwen gebaseerd platform. Daardoor wordt het uitwisselen van informatie en het uitvoeren van gezamenlijke acties mogelijk.

De organisatie richt zich vooral op bewustmaking rond cyberveiligheid, veiligheidsstructuren binnen bedrijven, cloudbeveiliging, governance, risk en compliance en de Cybersecurity Act, die het mandaat van het EU Agency for Cybersecurity (ENISA) versterkt zodat het de lidstaten beter kan helpen om het hoofd te bieden aan cyberbeveiligingsdreigingen en -aanvallen. Andere Focus Groups van de Coalition richten zich op privacy, de richtlijn voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen (NIS-richtlijn), cryptovaluta en activiteiten met betrekking tot het Computer Security Incident Response Team en Security Operations Centre (CSIRT-SOC).

Unisys zet zich als wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen voor commerciële organisaties en overheden over de hele wereld in om cyberbeveiliging beter te maken. Peter Altabef, voorzitter en CEO van Unisys, deelt het voorzitterschap bij het Amerikaanse Cybersecurity Moonshot-initiatief van het National Security Telecommunications Advisory Committee. Verder is het bedrijf erg geëngageerd bij andere wereldwijde initiatieven zoals de Paris Call for Trust and Security in Cyberspace, het Cybersecurity Tech Accord en programma’s van het EastWest Institute.

“We zijn erg blij om toe te treden tot de Cyber Security Coalition. Het biedt ons een geweldige kans om te leren van andere leden. We kunnen voortaan de beste praktijken, inzichten en expertise delen die ons team heeft verkregen bij projecten binnen strikt beveiligde omgevingen, zoals van overheidsinstellingen”, zegt Chris Kloes, vice president, Security bij Unisys. “Unisys zet zich in om cyberbeveiliging te bevorderen en om de weerbaarheid van systemen en oplossingen wereldwijd te verbeteren. Daarom ondersteunen we wereldwijde beveiligingsinitiatieven zoals de Cyber Security Coalition.”

Plaats op:
Datum: 2 juli 2019
Bron: Unisys
Gerelateerde artikelen  
05-04-2018 Nieuws Nieuwe endpoint-beveiligingsoplossing van Unisys
24-03-2009 Nieuws Unisys lanceert Center for Government Innovation (CGI)
22-11-2007 Nieuws Unisys versterkt de beveiliging op de Spaanse luchthavens.
22-09-2017 Nieuws Beveiligingsbedrijven bundelen kennis over Cybersecurity
07-01-2019 Nieuws Fortinet medeoprichter van het Centre for Cybersecurity
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.