Nieuws  
 

Bijna een kwart van de Nederlanders (23,7 procent) gaat deze zomer niet met een gerust hart op vakantie: zij maken zich zorgen over inbraak in hun huis. Dat blijkt uit een onderzoek van Ring, het bedrijf dat als missie heeft om buurtcriminaliteit te verlagen.

Bijna alle respondenten (ruim 95 procent) geven aan extra veiligheidsmaatregelen te nemen voor ze op vakantie gaan*. Die maatregelen variëren van het simpelweg dubbelchecken of alle ramen en deuren op slot zitten tot het implementeren van geautomatiseerde maatregelen om hun huis extra te beveiligen. Zij die al eens eerder slachtoffer geworden zijn van een inbraak(poging), nemen meer maatregelen om hun huis te beschermen dan zij die er nog nooit mee te maken hebben gehad.

72 procent van de respondenten schakelt buren in om een oogje in het zeil te houden wanneer men langere tijd van huis is. Voor mensen die al eerder slachtoffer geweest zijn van inbraak(pogingen), ligt dat percentage op 81 procent. Nederlanders die hun buren goed kennen en regelmatig contact hebben, voelen zich sowieso zes keer veiliger in hun buurt dan mensen die nauwelijks weten wie hun buren zijn, bleek uit eerder onderzoek van Ring**.

De meest voorkomende maatregelen die Nederlanders treffen om hun huis te beveiligen terwijl ze op vakantie zijn:

  •     deuren en ramen op slot (91,0 procent);
  •     buren vragen een oogje in het zeil te houden (72,2 procent);
  •     zorgen dat post/kranten niet zichtbaar zijn van buitenaf (58,8 procent);
  •     geautomatiseerde binnenverlichting (41,3 procent);
  •     geautomatiseerde buitenverlichting (21,8 procent);
  •     beveiligingscamera’s verbonden met mobiel (11,1 procent).


Bovendien maakt van de respondenten die eerder slachtoffer werden van een inbraak of inbraakpoging, slechts 21 procent gebruik van een alarmsysteem als men op vakantie is. Onder de mensen die nog nooit een inbraak hebben meegemaakt, is dat percentage tien procent.

Een combinatie van traditionele en verbonden thuisbeveiliging helpt huizen te beschermen tijdens deze kwetsbare periode van inbraak. Door dit advies in de praktijk te brengen, kunnen huiseigenaren deze zomer met een gerust hart op vakantie.

Plaats op:
Datum: 6 augustus 2019
Bron: Ring
Gerelateerde artikelen  
02-01-2018 Nieuws Ruim helft Nederlanders voelt zich veilig in huis
23-07-2012 Nieuws Beter een goede buur dan een verre beveiliger ...
26-06-2017 Nieuws Je kunt beter niet met vakantie gaan
08-11-2011 Nieuws Alarminstallatie bij huishoudens nog weinig populair
31-05-2017 Nieuws Nederland doet de deur op slot
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.