Nieuws  
 

Op het moment dat je ervoor kiest om geld aan iemand te lenen, stem je ermee in het risico te nemen dat je dit geld niet terugkrijgt. Zelfs als je niet wist dat dit risico bestaat, dan nog wordt het gezien als je eigen schuld. Kan je personen opsporen die jou nog geld moeten? Tuurlijk! Op welke manier lees je hier!

Geld lenen aan anderen is een risico
Mensen lenen geld aan hun vrienden zonder er veel en diep over na te denken. Maar zelfs al vinden anderen dat je te sceptisch bent en meer vertrouwen in andere mensen moet hebben, onthoud altijd dat het een risico is. De beste vriend die plotseling uit het leven van een persoon verdwijnt omdat ze een lening niet wilden terugbetalen, komt vaker voor dan je zou denken.

Geld lenen aan een vriend of familielid is nooit een goed idee, tenzij je het je kunt veroorloven om dat geld gewoon weg te geven. Je kunt familieleden helpen die dringend financiële hulp nodig hadden, met vrienden en kennissen ligt geld lenen gevoeliger. Ze beloven altijd dat ze het terug zullen betalen van zodra ze kunnen. Omdat je hen vertrouwt, probeer je hen zo goed mogelijk te helpen en omdat je om hen geeft, zeg je hen ook dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het tijdstip om het terug te betalen. Maar als je te lang wacht om het geld terug te vorderen, is het mogelijk dat ze uit je leven verdwijnen en je hen niet kunt vervolgen voor het geld.

Wat als de vriend of kennis die jou geld moet, verdwijnt?
Als iemand waar je geld aan hebt geleend verdwijnt, lijkt het misschien een verloren zaak om ooit je geld terug te krijgen. Dat is niet altijd waar! Je kunt personen opsporen en nadien gerechtelijke stappen ondernemen. Afhankelijk van het bedrag dat je hebt geleend, kan deze optie het overwegen waard zijn. Het gaat je uiteraard extra geld kosten, maar een privé-detective kan bijvoorbeeld de nieuwe verblijfplaats van die kennis of vriend opsporen. Nadien heb je de keuze om de persoon in kwestie zelf te contacteren of meteen een advocaat erop af te sturen.

Als je iemand geld leent, zorg dan dat je een onderling contract opstelt. Dit zal je ongetwijfeld goed van pas komen als het ooit tot een rechtzaak zou komen.

Plaats op:
Datum: 27 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
03-11-2009 Nieuws Ondernemers willen af van duur en onveilig contant geld
28-04-2011 Nieuws AFM komt met checklist voor fraude en oplichting
15-01-2010 Nieuws Oplichters ondermijnen humanitaire hulpacties voor Hati
17-09-2019 Nieuws Kabinet investeert 95 miljoen euro in de rechtspraak
21-12-2018 Nieuws Voorzichtigheid geboden tijdens online kerstinkopen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.