Nieuws  
 

Proofpoint toont in een onderzoek dat 33 procent van de dertig grootste online retailers in Nederland geen DMARC-record heeft gepubliceerd. (DMARC staat voor Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance.) Dit maakt hen vatbaar voor cybercriminelen die hun identiteit spoofen (vervalsen) en verhoogt het risico op e-mailfraude voor hun klanten. Ook zorgwekkend is dat slechts 7 procent het strengste en aanbevolen DMARC-beschermingsniveau heeft geïmplementeerd. Deze blokkeert op actieve wijze frauduleuze e-mails zodat die hun beoogde doelwit niet bereiken. Dat betekent dat bij de andere 93% van de dertig grootste retailers in Nederland consumenten risico lopen op e-mailfraude.

Met het Sinterklaasfeest in aantocht bereikt het online winkelverkeer bijna zijn jaarlijkse hoogtepunt. Consumenten zullen zowel het internet als hun inbox scannen op zoek naar de beste deals. Cybercriminelen kunnen profiteren van de verwachte e-mailcommunicatie van retailers om potentiële kopers met frauduleuze e-mails te misleiden.

“Door niet de eenvoudige, effectieve best practices voor e-mailverificatie toe te passen, stellen online retailers zichzelf en hun klanten bloot aan cybercriminelen die op zoek zijn naar persoonlijke en financiële gegevens”, aldus Jim Cox, regional director Benelux bij Proofpoint. “E-mail blijft de favoriete aanvalstactiek voor cybercriminelen en de retailsector blijft een belangrijk doelwit. Proofpoint-onderzoekers zagen in 2018 zelfs een toename van 144% van het aantal frauduleuze e-mailaanvallen op de detailhandel.”

De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn:

  • 67 procent van de dertig grootste online retailers in Nederland heeft een DMARC-record gepubliceerd, waardoor 33 procent kwetsbaar is voor frauduleuze e-mails/domeinspoofing.
  • Slechts 7 procent van de dertig grootste Nederlandse online retailers blokkeert proactief frauduleuze e-mails zodat deze klanten niet bereiken (wat ze volledig DMARC-compliant maakt). Dit betekent dat bij 93 procent van hen consumenten risico lopen op e-mailfraude.
  • Nederlandse online retailers liggen achter op het gemiddelde van de aanbevolen DMARC-bescherming binnen de Europese e-commerce-sector. 15 procent van de twintig grootste online retailers in Europa blokkeert proactief frauduleuze e-mailberichten voordat deze klanten bereiken. Dit houdt in dat 85% van de grootste online retailers in Europa hun klanten blootstelt aan frauduleuze e-mails.

Plaats op:
Datum: 25 november 2019
Bron: Proofpoint
Gerelateerde artikelen  
05-07-2018 Nieuws Mimecast en DMARC Analyzer versterken samenwerking
31-10-2019 Nieuws Merendeel Nederlanders onzeker over dataveiligheid
22-11-2018 Nieuws Black Friday is feestdag voor hackers
26-11-2019 Nieuws Aanvallen op e-commerce sites gestegen met 15 procent
11-10-2019 Nieuws Inzicht in de toekomst van de fysieke winkel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,92 seconden.