Nieuws  
 

Thales en General Electric kondigen hun samenwerking aan ter verbetering van de veiligheid van energiecentrales over de gehele wereld. Het doel is de energieopwekkende industrie te beschermen tegen digitale risico’s met het leveren van bedreigingsinformatie, specifieke trainingen en een uitgebreid portfolio aan securitytechnologie. Cruciaal daarbij is de integrale aanpak voor informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) systemen die steeds meer aan elkaar gekoppeld worden. Daarmee komt de kwetsbaarheid van zowel de kantoor- als energieopwekkende systemen onder druk komt te staan.

Onderdeel van de samenwerking is de installatie van apparatuur bij het National Digital Exploitation Centre (NDEC) in het Verenigd Koninkrijk. Thales heeft dit educatiecentrum voor digitale veiligheid in samenwerking met de overheid in Wales opgericht. Cyberaanvallen plus reactiescenario’s worden hierin gesimuleerd, gedetecteerd en voorzien van structurele oplossingen met behulp van technologie van Thales en General Electric Steam Power.

“Het is van cruciaal belang dat beheerders van energiecentrales regelmatig gerichte training krijgen ter bescherming van hun vitale infrastructuur”, vertelt Eric ten Bos, Lead Consultant Internet-of-Things voor OT bij Thales. “Energiecentrales profiteren van de samenwerking tussen Thales en General Electric dankzij oplossingen die volledig afgestemd zijn op de specifieke problematiek van energiecentrales.”

Cyberdreigingen in energiesector
Thales heeft onlangs een handboek over cyberdreigingen in de energiesector gepubliceerd. Daarin geeft het technologiebedrijf inzage in de meest risicovolle hackersgroepen in de energieopwekkende industrie. Zo meldt het dossier dat de cyberaanvallen afkomstig zijn van zowel door staten gesponsorde actoren als specifieke groepen cybercriminelen. De zogeheten Industrial Control Systems (ICS) en Supervisory Control & Data Acquisition Systems (SCADA) zijn steeds vaker doelwit van gerichte cyberaanvallen al dan niet gesponsord door overheidsinstanties bij international conflicten. Deze ICS- en SCADA-systemen worden gekoppeld aan IT-systemen waarmee meer gegevens beschikbaar komen, bijvoorbeeld voor preventief onderhoud van energiecentrales.

De overeenkomst tussen Thales en General Electric is ondertekend tijdens het driedaagse Internationale Cybersecurity forum in Lille in Frankrijk van 28 tot 30 januari 2020.

Plaats op:
Datum: 5 februari 2020
Gerelateerde artikelen  
25-02-2019 Nieuws Entrust Datacard wil hardwarebeveiligingsmodule van Thales overnemen
13-02-2020 Nieuws Fujitsu kiest voor identificatie- en beveiligingstechnologie van Thales
01-11-2019 Nieuws Thales en Ground Labs wilen data discovery vereenvoudigen
28-02-2019 Nieuws Thales verkoopt General Purpose Hardware Security Module activiteiten aan Entrust …
12-09-2019 Nieuws Fintech Treezor beveiligt betaalketen met Thales Cloud HSM
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,9 seconden.